Средният размер на ипотечните кредити е нараснал през 2020г

02.02.2021г 1114
Средният размер на ипотечните кредити е нараснал през 2020г
Средният размер на ипотечните кредити у нас нараства с 12 на сто през 2020 г. на годишна база, от 95 хиляди лв. до 108 хил. лв., заяви Борислав Гостев, ръководител „Управление на Търговски партньори“ в ОББ.

“По данни на Българска народна банка през миналата година размерът на отпуснатите ипотечни кредити нараства с 400 милиона лева до общо четири  милиарда лева”, посочва още той.

По думите на Гостев притежанието на имот е сред водещите приоритети за българите, като по данни на Евростат 84% от тях имат собствено жилище при средно ниво за Европейския съюз (ЕС) от 70%.

“Заради социалната дистанция все повече се търси пространство - тристайни и четиристайни апартаменти. Засилва се и търсенето на затворени комплекси и къщи край градовете”.

Източник: investor.bg
Изображение: stevepb от Pixabay

Публикуваната статия е превод/ преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение. Ако желаеш да използваш информацията в тази статия, моля свържи се със TOPIMMO, за да получиш разрешение.


Има предпоставки имотният пазар да продължи да се развива, като ще остане стабилен, прогнозируем и рисковете ще могат да се управляват