Силно раздвижване на имотния пазар в Гърция

26.04.2021г 1366
Силно раздвижване на имотния пазар в Гърция
Правителството в Гърция обмисля да отмени допълнителния данък  върху имотите, въведен от началото на икономическата криза, което се очаква да доведе до ново рязко покачване на цените, сочат прогнозите на агенциите.

Пандемията увеличи търсенето на недвижими имоти в южната ни съседка. Цените се покачват, като един от основните фактори за това са чужденците, които търсят имоти по островите. 

Има много чужденци, които търсят имоти за целогодишен наем или за покупка. Повечето от тях са прекарали пандемията на някои от гръцките остров, като са работили онлайн. Това съобщават собственици на агенции за недвижими имоти. Цените рязко се покачват в този сектор.

Друга група са чужденци, които влагат средства в производствени сгради, вили и складове, за да получат виза за постоянно пребиваване в страната. В този сегмент се търсят имоти на стойност над 200 000 евро.

В големите градове се покачват и цените на наемите, което води до засилено търсене на апартаменти, които могат да се отдават целогодишно, коментират специалисти в бранша.

Източник: profit.bg
Изображение: Alex Blajan от unsplash

Публикуваната статия е превод / преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение. Ако желаеш да използваш информацията в тази статия, моля свържи се с TOPIMMO, за да получиш разрешение.

Гърция преживява имотен бум