Цените на ваканционните имоти по Черноморието нарастват

24.08.2021г 1035
Цените на ваканционните имоти по Черноморието нарастват
По данни на агенции за недвижими имоти през второто тримесечие, цените на ваканционните имоти по Черноморието нарастват и достигат 1000 евро на кв. м. Българите остават основни купувачи на ваканционни имоти. 

Засилен е интересът към закупуването на имоти в курорта Св. Св. Константин и Елена, където цените дори надвишават 1000 евро на кв. м. Запазва се и интересът към Южното Черноморие, като през второто тримесечие Несебър отчита ръст на продажбите с 55% спрямо първото тримесечие и с 61% на годишна база. 

Най-търсени са двустайните апартаменти в диапазона 20 000 – 30 000 евро и тристайните до 50 000 – 60 000 евро без такса поддръжка. Търсят се и селски къщи в близост до морето на цени между 50 000 – 70000 евро. В същото време липсват вторични продажби по Черноморието, а пълната заетост на комплексите създава предизвикателства при закупуването на имот.

Голяма част от активността на купувачите се дължи и на атрактивните лихвени проценти по ипотечните кредити и търсенето на алтернатива, в която да инвестират спестяванията си и да получат допълнителна доходност.

По данните на агенциите за жилищния пазар у нас, като цяло сочат повишаване на скоростта, с която се сключват сделките, намаляване на коментарите в цените и свиване на предлагането на имоти, което води до покачване на цените.

Източник: expert.bg
Изображение: личен архив Topimmo

Публикуваната статия е превод / преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение. Ако желаеш да използваш информацията в тази статия, моля свържи се с TOPIMMO, за да получиш разрешение.


Бум на сделките с имоти, цените по морето скачат