Как се избира жилище при огромния избор – на зелено, на замазка или старо строителство?

05.11.2021г 960
Как се избира жилище при огромния избор – на зелено, на замазка или старо строителство?
Покупката на жилище е важен момент в живота на всеки човек. И тук не става дума само за дом за живеене, а и за инвестиционния имот, който се купува с намерение за печалба в бъдещ момент.

За да си отговорите на този въпрос първо трябва да се систематизират желанията.

Цел на покупката
Ако търсите жилище с инвестиционна цел, покупката на имот на зелено ще ви донесе по-голяма доходност, но след по-дълъг период от време. Ако купувате свой собствен дом, имот на зелено обикновено излиза най-евтино, но пък за него трябва да имате „готови“ пари, за да платите първоначалните вноски.
 
Недостатъкът е, че трябва да се изчака най-често от 6 месеца до 2 години докато имотът влезе в експлоатация.
 
Качество на жилището
Ако държите да се нанесете в качествено изпълнен имот, за вас са новопостроените жилища от реномирани строителни компании. При огледите можете да се уверите с очите си за изпълнението на замазките, подовите настилки и нивото на общите площи.
 
Сградите с висок клас енергийна ефективност стават все по-атрактивни с повишаващите се разходи за отопление. Като собственик на жилище в такава сграда ще можете да се освободите от плащане на данък сгради за определен период от време, както и да получите привилегии при финансиране на покупката.

Местоположение и удобства в квартала
 
Ако за вас най-важни са разположените наблизо училища, болница, хранителни магазини и изобщо – добрата инфраструктура, е по-добре да се насочите към закупуване на жилище старо строителство в утвърден квартал.
 
Тяхното най-голямо предимство е реалната квадратура, доброто разпределение на помещенията и, както вече споменахме, инфраструктурата наоколо.
 
Жилища в такива сгради се отдават и лесно под наем, тъй като наемателите търсят максимално много удобства в жилището, което ще обитават.
 
Източник: pariteni.bg
Изображение: Архив на Topimmo

Публикуваната статия е превод / преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение. Ако желаеш да използваш информацията в тази статия, моля свържи се с TOPIMMO, за да получиш разрешение.

 
Отговорът на въпроса не е труден, ако систематизирате желанията си